040 - 2435728 Elegaststraat 1 - Vitruviusweg 41

Basisschool de Korenaar

Nieuws

Nieuws

Verslag schoolschaken

Verslag schoolschaakkampioenschap.

Op woensdag 28 februari bestreden 37 schaakteams van basisscholen elkaar op het schaakbord. Deze districtskampioenschappen werden gehouden in Eindhoven op Spilcentrum De Reigerlaan. Met meer dan 140 deelnemers had een recordaantal jonge schakers dit jaar de weg naar de toernooizaal gevonden. In de grote gymzaal werd in zes rondes bepaald welke school zich kampioen van het district Eindhoven mag noemen. Dat werd uiteindelijk het eerste team van de Internationale School, op de voet gevolgd door eerste team van het Karregat (beide uit Eindhoven).
Op de derde plaatst eindigde verrassend het nog heel jonge derde team van De Klimboom uit Best. Niet alleen veroverde zij de mooie beker van de 3e plek, maar ook ging zij aan de haal met de eerste prijs voor middenbouwteams. De organisatie was erg blij dat er ook  vier scholen meededen, die vorig jaar nog niet door het schaakvirus bevangen waren. Om de beste van hen ook te belonen was de debutantenprijs in het leven geroepen, deze werd een prooi voor de Driestam.
Vijf spelers wisten al hun partijen te winnen en zij mochten de door EricSan Sportprijzen gesponsorde 100%-trofeeën in ontvangst nemen.
 
De Korenaar nam net als vorig jaar deel met 2 teams met bovenbouw spelers. Beide Korenaar teams waren aan elkaar gewaagd en eindigden in het klassement dan ook precies na elkaar op plek 17 en 18.
 
Maar bovenal was het een heel mooi schaakfeest, waarbij hele serieuze partijen afgewisseld werden met even ontspannen tussendoor. Voor veel kinderen was het voor het eerst dat ze zo’n groot en serieus toernooi speelden, maar alle partijen verliepen in een uitstekende sfeer.
Volgend jaar zal het toernooi gehouden worden op woensdag 27 februari en wederom in Spilcentrum de Reigerlaan.
Leuk was de aandacht die de diverse media aan het toernooi besteedde:
https://www.ed.nl/eindhoven/winnaars-districtskampioenschappen-schaken-bekend~ae163efb2/
https://www.studio040.nl/schaken-is-populair-grote-scholencompetitie-op-basisschool-reigerlaan/content/item?1069111
< terug naar het nieuws overzicht