040 - 2435728 Elegaststraat 1 - Vitruviusweg 41

Basisschool de Korenaar

Nieuws

Nieuws

Staking 5 oktober

Op de dag van de leraar, 5 oktober a.s., is er een landelijke staking door basisschoolleerkrachten.

Basisschool de Korenaar en haar bestuur, de SKPO staan achter de uitgangspunten van de actievoerders.

U zult als ouder/verzorger van kinderen op de Korenaar weinig extra hinder ondervinden van de staking omdat we al een studiedag hadden gepland op deze datum. 

Informatie over de staking:
 

STAKING DONDERDAG 5 OKTOBER

ZUIDERPARK, DEN HAAG

CODE ROOD IN HET PRIMAIR ONDERWIJS

Het lerarentekort loopt snel op. De burn-out percentages in de sector zijn de hoogste van Nederland. De salarissen blijven mijlenver achter bij vergelijkbare beroepen. Het is CODE ROOD in het basis- en speciaal onderwijs.

De politiek aarzelt om werk te maken van een aantrekkelijker beroep, met een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Zij negeren de stormwaarschuwingen, terwijl het water de schoolteams tot de lippen staat. Tijdens de actiedag van 27 juni waren er mooie woorden, vage beloften en tot nu toe weinig daden.

Daarom roepen de Algemene Onderwijsbond, de Algemene Vereniging Schoolleiders, CNV Onderwijs, de Federatie van Onderwijsvakorganisaties, de FNV en PO-inactie alle leden op om op de dag van de leraar, donderdag 5 oktober, de hele dag te staken.

In het Zuiderpark in Den Haag willen wij met een massale actie de politiek duidelijk maken dat het beroep aantrekkelijker moet worden om een tekort te voorkomen. De eisen van het PO-front – waarin vakbonden, PO-inactie en PO-Raad samenwerken - zijn een salaris dat vergelijkbaar is met dat van het voortgezet onderwijs en een lagere werkdruk.

< terug naar het nieuws overzicht