040 - 2435728 Elegaststraat 1 - Vitruviusweg 41

Basisschool de Korenaar

Nieuws

Nieuws

Ruim aandacht voor kunsten op de Korenaar

Al veel kinderen hebben de weg weten te vinden naar onze gratis naschoolse workshops waar kinderen van de Korenaar lessen kunnen volgen rondom dans, muziek, theater, circus en sport. De activiteiten van 'Korenaar, ik doe mee en Dikkie en Dik ook' worden druk bezocht en zijn daarmee al een groot succes! Maar ook tíjdens schooltijden biedt de Korenaar veel activiteiten en lessen rondom de kunsten.

Natuurlijk zijn er de muzieklessen van meneer Nils en de lessen tekenen en handvaardigheid. Een echte eindfilm in groep 8 en optredens tijdens de verschillende feesten op school. De creamiddagen met aandacht voor beeldende kunst en drama. Bezoek aan musea als 'bevrijdende vleugels' en het 'van Abbe'. Veel aandacht voor literatuur, schrijven en poezie in de List-, taallessen, kinderboekenweek en voorleesdagen. 

Maar we doen (nóg) meer! Zo werken we samen met het cultuurstation in Eindhoven om alle kunstdisciplines extra aan bod te laten komen door de leerjaren heen. Dit noemen we het 'Kunstmenu'. Deze week zijn er bijvoorbeeld workshops  dans voor de kleuters met een heuse moderne dansvoorstelling van De Stilte. Om u een inzichtje te geven in de activiteiten van het Kunstmenu die dit schooljaar zijn geweest of nog komen hierbij een opsomming:

  • Dans workshops en voorstelling van gezelschap De Stilte in de groepen 1-2 op school
  • Theater workshops en toneelvoorstelling van gezelschap Unieke Zaken in de groepen 3 en 4 op school
  • Cultureel erfgoed educatief programma in het Philipsmuseum voor de groepen 5
  • Cultureel erfgoed educatief programma in het Prehistorisch Dorp voor de groepen 6
  • Beeldende kunst expositie in de 'Robot Love Academy voor de groepen 7 in de Campina Melkfabriek
  • Theater voorstelling en workshop van het gezelschap Wildpark in Pand P voor de groepen 8.
< terug naar het nieuws overzicht