040 - 2435728 Elegaststraat 1 - Vitruviusweg 41

Basisschool de Korenaar

Nieuws

Nieuws

Kinderuniversiteit

Elk schooljaar organiseert de Kinderuniversiteit van Tilburg University een aantal colleges voor ALLE kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Deze gratis kindercolleges op de campus van Tilburg University laten kinderen kennis maken met wetenschap. De hoogleraren zijn inspirerende docenten die alles over het collegeonderwerp af weten. Jaarlijks bezoeken honderden kinderen uit verschillende provincies deze colleges die zeer enthousiast worden ontvangen door zowel de kinderen, hun ouders/begeleiders, de scholen en niet in de laatste plaats door de hoogleraren zelf.
 
Het eerste college van schooljaar 2018-2019 staat gepland op woensdagmiddag 31 oktober (15.00-16.00u). Professor (milieu-economie en klimaatdeskundige)Reyer Gerlagh neemt de kinderen mee naar zijn onderzoeksgebied dat momenteel volop in de belangstelling staat. De titel van het college is: Lekker warm?. Op woensdagochtend 14 november (10.00-11.00u) is er een college speciaal voor Plusklassen.
 
Meer informatie over de Kinderuniversiteit en aanmelden voor een kindercollege:www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit
We verheugen ons erop om leerlingen van uw school bij de kindercolleges te mogen verwelkomen! Natuurlijk zijn ouders en begeleiders ook van harte welkom.
 
< terug naar het nieuws overzicht